kaple sv. Marka

Kaple sv. Marka je drobná sakrální pozdně klasicistní stavba obdélníkového půdorysu s půlkruhovým závěrem. Na čelní straně prolomen pravoúhlý vstup lemovaný hladkou šambránou a zasazený do hluboké špalety. Dveře dřevěné, v horní části s prořezávanou profilovanou mřížkou, s původní klikou s kováním. Vchod je přístupným jedním stupněm s prahem z cihel stavěných na šířku. V nadpraží plastická štuková deska s rytým letopočtem 1872. Odsazený trojúhelníkový štít je lemován hladkým lezénovým rámem akcentovaným vyloženou profilovanou římsou. V centrální části štítu ležaté oválné okénko a ve vrcholu plastický modře pojednaný hrozen vína. Ve vrcholu nad štítem dvouramenný kovový kříž. Fasáda kaple členěna soklem, zdůrazněným modrou obrovnávkou, a lezénovým rámem, který je na bočních stranách kaple akcentován pilastry s římsovou hlavicí. Půlkruhový závěr kaple hladký, zdobený průběžně probíhající lezénou v horní části, na níž navazuje podstřešní profilovaná římsa. Střecha sedlová nad závěrem přechází v půlkuželovou. Střešní krytina pálená taška bobrovka. V interiéru je kaple v závěru ukončena konchou se segmentovou archivoltou, v níž se nachází zděná omítaná mensa. Podlaha dlážděna keramickými kachlemi.