radnice a budova bývalého berního úřadu a soudu

1) radnice čp. 143 s dvorním křídlem čp. 87 2) budova bývalého berního úřadu a soudu čp. 137 Objekty tvoří severní stranu Masarykova náměstí. Radnice postavena r. 1825 v empírovém slohu na místě staršího domu, přestavěna v novorenesančním slohu v r. 1893, v témže roce v těsném sousedství postavena budova bývalého berního úřadu a soudu (Blovice byly sídlem soudního okresu, který spadal pod politický okres se sídlem v Plzni). Hodinový stroj z r. 1836 od rokycanského hodináře Františka Wollmanna, byl v provozu do r. 1991, kdy byl nahrazen elektronickým. Pamětní deska padlých v 1. světové válce z r. 1922 od blovického kamenického mistra K.Škrábka, doplněna v r. 1961 jmény padlých ve 2. sv. válce. Objekty jsou stavebně i funkčně propojeny.