Frantův vodní mlýn

1) obytná budova s mlýnicí 2) pila 3) chlévy 4) chlívky 5) stodola 6) náhon 7) sklípek Areál Frantova mlýna je situován v údolí Manětínského potoka, nad jeho soutokem s Lučním potokem. Soubor staveb je seskupen kolem přibližně obdélného dvora v mírném svahu. Na západní straně areálu ve svahu stojí patrová zděná, částečně omítaná obytná budova s bývalou mlýnicí na obdélném půdorysu, k jejíž jižní straně přiléhá bývalá lednice. Na severní straně dvora zděné chlévy, na jižní straně pila se zděným přízemím a bedněným patrem. Východní stranu dvora vymezují drobné zděné chlívky s bedněným polopatrem na půdorysu písmene „L“. Vstup do dvora od jihovýchodu pilířovou vjezdovou bránou. Vpravo před vjezdem stojí průjezdná stodola. Součástí areálu je cca 1000 metrů dlouhý náhon, přivádějící vodu ke mlýnu z Manětínského potoka a dále protékající pod plochou dvora. Severovýchodně od areálu byl nově zřízen na pokračování náhonu rybník (nezachycen ve stávající katastrální mapě).