vodní mlýn

1) obytná část s mlýnicí 2) malá vodní elektrárna s pilou 3) hospod. budova 4) stodola 5) ohrazení s branou 6) mlýnský náhon V nejvýše položeném cípu dvora se nachází hlavní vstup do areálu opatřený dvoukřídlými vraty. Vpravo od vjezdu zřejmě při trase někdejší cesty stojí sloupková kamenná boží muka (bez památkové ochrany). Přímo pod vjezdovými vraty, uprostřed dvora, tojí hlavní budova (přední průčelí orientované SV) obdélníkového půdorysu sestávající z mlýnice a obytné části. Jihovýchodně od obytné budovy stojí hospodářský objekt, na jižní straně dvora dřevěná stodola. Dlažba dvora a příjezdu provedena z kostek i kamenů, kolem hlavní budovy je chodník z hladce opracovaných kamenných desek.