venkovský dům

Obytné stavení je přízemní, roubené v kožichu, bílené, na obytnou část navazují zděné chlévy (smíšené zdivo). Střecha sedlová, asymetricky přetažená přes zápraží, krytá eternitem, ve střední části seníkový vikýř. Štít v průčelí je patrně již druhotně svisle bedněný prkny na sraz, s dvojicí drobných kruhových větráčků. Průčelí člení dvě sdružená okénka bez parapetu s novějšími nečleněnými okenními křídly. Okapové průčelí směrem do dvora je osmiosé, vstupy v dřevěných zárubních, do komory zachováno starší dvojité šestitabulkové okno. Původní kamenné zápraží s betonovou vrstvou na povrchu. Na protější straně dvora stojí zděná budova chlévů (smíšené, převážně kamenné zdivo, sedlová střecha krytá bobrovkami, podbrádková římsa, jednoduchá kamenná ostění vstupů).