dům s chlévy

Obytná budova má hladké vápenné omítky, fasádu člení hrubě omítaný sokl, zjednodušená korunní římsa a robustně profilovaná kordonová římsa, lesenové rámování s půlkruhově vykrojenými odsazenými kouty. Profilované šambrány segmentových šestitabulkových oken v 1. patře jsou dochovány včetně parapetních říms, šambrány přízemí druhotně zjednodušeny na pouhé pásy, okenní křídla nepůvodní. Štít je hladký, s dvojicí segmentově zaklenutých oken s kamennými parapety, patrně zbavený předpokládané dobové výzdoby. Mezi okny v rámečku vyznačen letopočet 1864. Na bočním průčelí dochovány také lisenové rámy s půlkruhovými výkroji v koutech, dochované šambrány oken s dvojkřídlými okenními konstrukcemi osazenými ve špaletě. Okna jsou zaklenuta segmentově s šambránami a parapetní římsou. Vstupní dveře jsou opatřeny segmentovou šambránou, truhlářský výrobek dveří z 2. pol. 19. stol., okna z přelomu 19. a 20. stol.