kostel sv. Wolfganga

1/ kostel 2/ márnice 3/ sloup s litinovým křížem 4/ ohradní zeď Areál kostela se hřbitovem se nachází na SZ okraji vesnice, v jejím téměř nejvýše položeném místě. Stavba založená do mírného svahu klesajícího od S k J; u paty stěn štěrkový chodníček ohraničený žulovými kostkami. Po S, Z a V straně kostela hřbitov nepravidelného polygonálního rozvrhu. Při ohradní zdi téměř po celém obvodě více či méně vzrostlé listnaté stromy. Od jihovýchodu vede ve strmém svahu ke kostelu přístupová cesta; po délce přerušena několika krátkými schodišti z kamenů a místy zpevněná kameny; po stranách cesty opěrné zídky z lomového kamene a neomítnuté. V severozáp. rohu hřbitova umístěna márnice. Zhruba 50 m JV směrem od kostela na přístupové cestě litinový pamětní kříž.