venkovská usedlost

1) obytné stavení s chlévy I. 2) výměnek s chlévy II. 3) kolna 4) hospodářský objekt 5) dvojbrána 6) socha sv. Jana Nepomuckého Usedlost je rozložená ve svahu, na západě se připojuje další statek; podél východní hranice areálu vedena cesta. Do návsi obrácená dvojice štítových průčelí, svírajících mezi sebou zdvojenou vjezdovou bránu. Před jižním průčelím předzahrádka přerušená vjezdem k bráně, ohraničená plaňkovým plotem na podezdívce z lomového kamene. Obytné stavení s připojenými chlévy pod jednou střechou stojí vlevo od brány v jihozápadním rohu parcely, v zadní části dvora na něj plynule navazuje dřevěná otevřená kolna. Na protější východní straně dvora z pravé strany vjezdové brány ve štítové orientaci do návsi je situován výměnek s navazujícími chlévy; za chlévy dále do hloubky dvora navazuje hospodářský objekt. Před jižním průčelím obytného stavení v předzahrádce stávala socha sv. Jana Nepomuckého (nenalezena).