městský dům

Řadový dvoupatrový dům probíhající na celé hloubce parcely. Klasicistní čtyřosé hlavní průčelí orientované do ulice Česká bylo do dnešní podoby upraveno roku 1919. Je zdobeno sgrafitem s historizujícím námětem, jehož autorem je L. Novák, okna jsou opatřena barevnými vitrážemi. Zhruba uprostřed plochy průčelí je v mělké nice v hlubokém reliéfu provedeno poprsí muže s pohárem. Tamtéž je připojena bohatě utvářená kovová konzola, nesoucí lucernu. Čtyřosé průčelí do ulice Veselé je rovněž klasicistního rázu. Budova při České ulici má hloubkovou dvoutraktovou dispozici, na vstup po levé straně navazuje předělená chodba s dochovanou půlí valené výsečové klenby v pravé části, vlevo je rovný podhled. V pravém traktu při průčelí se nachází velký plochostopý prostor pivnice, za ním při bývalém dvorku místnost s půlkruhově valenou klenbou s trojbokými výsečemi. Zbývající část dispozice včetně pater je plochostropá. Budova při ulici Veselé je rovněž hloubkově dvoutraktové dispozice s předěleným průjezdem v levém traktu zaklenutým valeně se styčnými výsečemi. V pravém traktu se nachází místnost zaklenutá valeně s trojbokými výsečemi. Zbytek dispozice plochostropý. Sklepy jsou převážně zaklenuty půlkruhovými valenými cihlovými klenbami, ve střední zdi dvoutraktové dispozice sklepů dochován zazděný kamenný půlkruhově zaklenutý gotický portálek.