venkovská usedlost

1) obytné stavení I. 2) obytné stavení II. 3) chlévy 4) stodola 5) ohradní zeď 6) brána I. 7) brána II. Uzavřený areál usedlosti v jihozápadním rohu návsi, sestávající z obytného stavení I., obytného stavení II., chlévů, stodoly, ohradní zdi, brány I., brány II. Mapování stabilního katastru z r. 1838 zachycuje obytné stavení I. s přední roubenou světnicí s dřevěným přístavkem a navazující zděnou částí (chlévy?). Na místě obyt. stavení II. menší spalný (dřevěný-roubený?-objekt-špýchárek???). Dnešní chlévy, již zčásti adaptované, ještě nestály a v jejich místě zakreslen nakoso orientovaný zděný objekt nad obdélným půdoysem s malým dřevěným přístavkem. Stodola zachycena na nynějším místě jako spalná.