náhrobek Jana Köhlera

Podstavec pokrytý broušeným teracem ve tvaru pravoúhlé stély, zakončené trojúhelníkovým frontonem, je na čelní straně členěn masivní římsou a dvěma pravoúhlými vpadlinami. Horní vpadlá plocha je osazena barevnou mozaikou, zobrazující Madonu s Ježíškem, která je variantou jeho sgrafita na fasádě kostela Nanebevzetí Panny Marie v Kyjově. V pravém horním rohu stylizované jméno Maria. Vyobrazení je vymezeno mozaikovým rámem z různobarevných čtverečků, lemovaných rámem z blankytně modrých obdélníkových pásků. Pozadí mozaiky je červenohnědé, převládající barvy v mozaice: světle okrová, bílá, doplňkové: modrá, azurová, zelená. Barvy jsou syté. V pravém dolním rohu umělcova signatura: KOE. Spodní část náhrobku má ve středu vpadlé obdélníkové pole, v němž je osazena černá deska se sekaným nápisem: RODINA KÖHLEROVA. Ve vrcholu zlacený řecký kříž.