městský dům

Řadový jednopatrový dům o 4 nepravidelných osách, krytý sedlovou střechou, krytina: eternitové šablony. Nová evidentně strmější a vyšší střecha se třemi vikýři imitujícími barok. Průčelí je hladké, členěné jen kordónovou a hlavní římsou, okna přízemí i patra mají ploché štukové rámy. V ose fasády umístěný portál z šedého pískovce s rozetkami na bočních pilířích, ve cviklech reliefy okřídlených draků. Nad architrávem stlačený vlys a římsa, nesená masivními volutami; ve vlysu bohatá rozvilina. V přízemí zachován průjezd, v zadní části plochostropý, vpředu valeně klenutý. Do dvora jsou 4 pole pruských kleneb do pasů. V zadní části je umístěn nástup na schodiště, sklenuté stlačenou klenbou, které ústí do plochostropé horní síně. Ve dvoře dvorní křídlo s pavlačemi.