brána

Hřbitovní brána je umístěna do východní části ohradní zdi, u jihovýchodního cípu areálu kostela, při křižovatce místních cest. Jde o kulisový typ brány, jako součásti ohradní zdi. Výšku zdi však portál brány převyšuje, proto se k němu zeď napojuje plynulými náběhy. Portál je zděný, omítaný. Zaklenutý je půlkruhově, nad záklenkem je vystavěn projmutý štítek zakončený segmentem. Vjezd je uzavřen dvoukřídlou bránou z ozdobně tvarované kovové snýtované tyčoviny. Otvor brány je rámován páskem, hlavní klenák je zvýrazněn, zalamovaný pásek nad ním se stáčí do volut. Nad klenákem v ploše štítku je vymezen horizontální ovál s nápisem. Ukončující segmentová římsa je třikrát odstupněna. Po stranách je brána dozdobena čučky s koulemi, nad segmentem kovovým křížkem na kamenném podstavci.