sýpka

Dvoupatrová sýpka je situována na obdélném půdorysu, je zastřešena sedlovou střechou s pálenou bobrovkovou krytinou a nachází se na severním okraji obce Ohrazenice u Tažovic. Sýpka je situována v intravilánu obce. Sýpka je orientována vstupním podélným průčelím k SV. Památková ochrana se vztahuje na vlastní budovu sýpky bez pozemku st.parc.č. 4. Jedná se o velký dvoupatrový objekt obdélného půdorysu na odsazeném soklu, se sedlovou střechou, krytou korunově bobrovkami. Všechna průčelí jsou prostá, pouze u průčelích štítových se uplatňuje členění lizénovými rámci, korunní římsa u delších stran je odsazená fabiónová. Vstupní průčelí má pět okenních os, zadní čtyři, štítová jsou o jedné ose. Okna jsou vodorovně obdélná, z vnitřní strany jsou otvory segmentově zaklenuté s rozevřenými špaletami, parapety jsou šikmé. Rámována jsou šambránami v barvě omítky, otvory uzavřeny dřevěnými okenicemi.