sýpka

Severně od centra města mezi rodinnými domy stojící sýpka je jednopatrovou budovou na půdorysu obdélníka. Má sedlovou střechu a trojúhelné štíty. Na štítových stranách jsou dvě okenní osy, na okapových stranách pět. Široká obdélná sýpková okna, zamřížovaná původními provlékanými mřížemi z masivních čtyřhranných prutů jsou dochována na obou štítových a jedné okapové straně objektu, ve druhém podlaží poslední fasády jsou vyměněna na zdvojená výklopná šestitabulková okna (tuto fasádu člení navíc lizénové rámy, kordonová římsa pod nimi podložená, v hlavní ose doplněna nová konstrukce balkonu). Kordonová římsa přechází rovněž na ostatní fasády. Původní okna jsou umístěna v jednoduchých šambránách, ve štítové straně směrem do ulice jsou dvoukřídlé vstupní dveře. Interiér dochován v autentickém stavu s dřevěným trámovým stropem neseným sloupky s průvlaky.