předměstský dům

1) dům 2) stodola Areál domu se nachází na Tylovo nábřeží, po západní straně Drnového potoka; objekty založené v rovinatém terénu. Po západní straně obytného domu nepravidelný dvůr; jeho plocha částečně zpevněná kamennými deskami. Dvůr ohraničený vyšší zděnou a hladce omítnutou zdí; na pultové stříšce plech nebo bobrovky; ve zdivu místy vidět lomový kámen, cihly a zlomky cihel; v této části umístěna brána; ohraničená cihelnými hladce omítnutými pilíři; nízké stanové stříšky z cihel; dřevěná dvoukřídlová vrata. Před jižním průčelím domu malá zahrádka, ohraničená plaňkovým plotem na betonové podezdívce. Po severní straně pak zahrada s ovocnými stromy. Obytný dům má obdélný půdorys s delší stranou zhruba ve směru S-J; hlavní vstup se obrací k východu; jedno nadzemní podlaží; pod částí asi sklepy. K severní části dvorního průčelí připojena stodola lehce obdélného půdorysu (delší strana V-Z); severní fasáda předsazená štítovému průčelí obytného domu.