kostel sv. Bartoloměje

Jednolodní stavba s odsazeným presbytářem se segmentovým resp. zevnitř trojbokým závěrem, na jejíž loď příčně navazuje západní kaple - původní středověký kostel, ukončená na západě hranolovou věží, ke které přiléhá válcový útvar vřetenového schodiště. K lodi a presbytáři na východě přiléhá sakristie, před severním průčelím nové lodi se nachází vstupní útvar prolomený vysokou vpadlinou s portálem vstupu završeným frontonem flankovaným dvěma mohutnými polosloupy. Loď je zaklenuta valeně na pasech, presbytář konchou, západní kaple a sakristie jsou plochostropé. V severním průčelí západní kaple dochován sedlový portálek s kamenným ostěním prolomený v otevřené segmentově zaklenuté předsíni, pravoúhlý portál vstupu do podvěží s profilovaným ostěním s lichoběžníkovým klenákem členěným rytým rámem s ujmutými rohy nesoucím rytý letopočet 1782. Z hřebene sedlové střechy lodě vyrůstá hranolový oplechovaný sanktusník prolomený segmentově zaklenutými otvory završený jehlanem, ze kterého vyrůstá hrotnice s makovicí a křížem.