městský dům - Mestlův dům

Jednopatrový zděný nárožní dům s mansardovou taškovou střechou obracející do Dominikánské ulice šestiosé zdobné průčelí s představeným dvouramenným schodištěm a do Malé ulice šestiosé průčelí jednodušší. Nad schodištěm dvouosý plochý rizalit, vyznívající do střechy segmentovým štítem, obtaženým vzdutou korunní římsou, jež je profilovaná a celá značně vyložena. V rizalitu prolomen portál půlkruhově zaklenutý s plochým ostěním a značně přečnívajícím klenákem ve vrcholu archivolty, v jehož ploše vytesáno „boží oko“. Portál stíní zvlněná římsa a pod ní v supraportě čteme chronogram:aVXIL Iante Deo hanC MestL ereXit /1728/. Dále je přízemí prolomeno dvojicí sdružených oken, jež mají ostění s uchy a obdélníkovými parapety. První patro, sevřené ze stran plochými pilastry, má sdružená okna s odstupňovanou zvlněnou a zalamující se římsou. Průčelí do Malé ulice je členěno jen rytmem oken s plochým ostěním a v přízemí s klenáky v nadpraží. Krytina tašková.