městský dům

Řadový zděný dvoupatrový podsklepený dům o pěti okenních osách s vysokým sgrafity zdobeným štítem, kryjícím příčnou sedlovou střechu, zakončenou na jihu valbou (tašky). Stojí na hluboké parcele s obdélným dvorem, vymezeným východním dvorním křídlem a na konci parcely zadním domem. Uliční průčelí předního domu člení mírně předsazený sokl a profilovaná korunní římsa, oddělující vysoký dvakrát odstupňovaný štít. V celé ploše fasády průčelí probíhá pásová rustika, při nárožích patra plasticky zvýrazněné kvádrování. V přízemí dvojice půlkruhově ukončených pískovcových portálů: pravý hlavní portál s odrazníky v kamenném bosovaném ostění, s římskami v patách záklenku a kartuší ve vrcholu, ukončující římsa přímá; levý drobnější krámský portál řešen obdobně se sedlovou ukončující římsou. Mezi portály v ose domu obdélné okno v kamenném olištovaném ostění s přímou parapetní a nadpražní římsou. V patrech 5 obdélných shodně řešených oken (2 zleva sdružená). Štít má vysokou obdélnou základnu, na niž nasedají dvě obdélné, na bocích pravoúhle odstupněné etáže, oddělené římsami. V ploše základny pětice obdélných vpadlých polí, oddělených kvádrovanými pilastry, v ose obdélné okno s kamenným olištovaným ostěním, lemované geometrickým sgrafitovým vlysem, v postranních polích menší obdélná okna, krajní pole vyplňuje figurální sgrafito. Plocha etáží štítu opět zdobena figurálním a rostlinným sgrafitem, po stranách štítu ploché kamenné plastiky gryfů a vázy, ve vrcholu rozeklaný trojúhelný tympanon s kamennou dvouhlavou orlicí. Dvorní průčelí hladké, dvouosé, s pavlačemi v úrovni obou pater - pavlač 1. patra na kamenné konzole podklenutá dvěma segmentovými klenbičkami, s železným tyčovým zábradlím, ve 2. patře zábradlí dřevěné. V levé ose přízemí i pater situován vstup se segmentovým záklenkem, vpravo obdélné okno v šambráně (v patrech s uchy).