hospodářský dvůr

1/ býv. správní budova 2/ hospodářský objekt 3/ chlévy 4/ vozovna 5/ stodola 6/ seník 7/ stáje Hospodářský dvůr stojí ve svahu východně od areálu hradu a zámku Klenová. Má zhruba půdorys obdélníka. Vjezd do dvora je situován na severozápadní straně areálu pod vilou Kotrbových. Vlevo od vjezdu na severní straně hospodářského dvora samostatně stojící bývalá správní budova (1), později využívaná jako teletník. Vpravo od brány na západní straně areálu nejprve prostor zbořeniště po hospodářském objektu, na které navazuje dlouhá fronta budov – hospodářský objekt (býv. výminek), upravený v současnosti na depozitář (2) a rozlehlé chlévy (3). Jižní stranu dvora uzavírá objekt bývalé vozovny (4), na který v pravém úhlu navazuje na východní straně areálu rozměrná stodola (5). Ve východní frontě hospodářského dvora na stodolu navazuje seník (6) a stáje (7), dochované v torzu obvodového zdiva. Svažitý terén dvora vyrovnává v prostoru před stájemi kamenná tarasní zeď.