hospodářský dvůr

1/ sladovna 2/ stodola se seníkem 3/ správcovský dům 4/ chlévy 5/ stodola II. 6/ ohradní zeď Rozlehlý hospodářský dvůr leží na severozápadním okraji obce, v jehož centru do r. 1984 stávala budova zámku, postavená v roce 1820 majitelem panství Janem Michalem Wolfem nejst.. Pod zámkem se nacházely sklepy, v současnosti zatopené. Hospodářské budovy jsou rozloženy kolem zhruba lichoběžného dvora, k němuž na severní a východní straně přiléhá zahrada. Plocha areálu je vymezena kamennou ohradní zdí (5). Na jižní straně dvora při bývalé vjezdové bráně stojí zděná budova sladovny (1). Na západ od sladovny pokračuje areál prolukou stáčející se k severu, kde se v podzemí nacházejí původní pivovarské sklepy (v současné době nepřístupné, dle majitele v havarijním stavu); tento prostor byl dříve zastavěn dřevěnými přístřešky pro hospodářské stroje. Dále severním směrem navazuje obdélná stodola se seníkem (2). Na východní straně dvora stojí v severojižním směru torzo bývalé správcovské budovy (3, dnes pouze v obvodovém zdivu) s navazujícími stájemi (4) na obdélném půdorysu. V severním cípu areálu stojí stodola II. (5), v současné době bez zastřešení.