zřícenina tvrze

1) zřícenina tvrze 2) lesopark Zbytky palácové tvrze obdélného půdorysu obklopené modřínovým hájem. 1) zřícenina tvrze Hlavní a zřejmě i jedinou stavbou tvrze byla budova obdélného půdorysu cca 22 x 7,5 m, z níž se dochovala S stěna, části V a Z stěny a dvou vnitřních příček. Z J stěny je patrný jen nepatrný zbytek ve formě terénního valu. Stavba obsahovala sklep, přízemí a minimálně další dvě patra. 1. patro bylo rozděleno na prostřední síň a dvě boční světnice s prevéty, 2. patro obsahovalo menší Z místnost s krbem a velký sál s velkým oknem se sedátky a prevétem v S stěně. Okenní otvory mají dodnes dřevěné překlady, okno 2. patra obsahuje část ostění, vstupní otvor na prevét. V místnosti 1. patra má zachováno lůžko pro již neexistující portál. Vnější opevnění zaniklo zřejmě beze stopy. 2) lesopark Parkové úpravy byly v okolí zříceniny tvrze provedeny koncem 19. století. Jde dnes o převážně modřínový vzrostlý porost, blížící se svým charakterem lesu.