sýpka - sušárna chmele

Sýpka se nalézá poblíž centra města v zástavbě podél komunikace procházející Mírovou ulicí. Je podélně situovaná souběžně s komunikací. Jedná se o typický patrový zděný objekt s trojúhelnými štíty a sedlovou střechou krytou staršími bobrovkami. Interiér budovy nebyl zpřístupněn, dokumentace byla provedena z dostupného vnějšího prostředí. Je podélně situovaná souběžně s komunikací. Jedná se o typický patrový zděný objekt s trojúhelnými štíty a sedlovou střechou krytou staršími bobrovkami. Fasády prolomeny řadami typických malých obdélných ležatých větracích okének s paspartami. Na západní upravované fasádě jsou pasparty odstraněny. Nad východním pravoúhlým vstupem s kamenným ostěním se nachází supraporta s letopočtem 1832. Vnitřní prostor v přízemí s trámovými stropy se středovými dřevěnými podpěrami. Podlaha v přízemí patrně prkenná. Interiér budovy nebyl zpřístupněn, dokumentace byla provedena z dostupného vnějšího prostředí.