zřícenina hradu

1) hradní zřícenina; 2) černá kuchyně; 3) velká věž; 4) obytné stavení; 5) věžovité stavení; 6) hosp. stavení s baštou; 7) první brána; 8) sýpka; 9) park Areál zříceniny hradu sestává z předhradí a vlastního hradu, jehož palác obklopuje lichoběžníkové nádvoří. Vstup do předhradí branou dříve zapojenou do hradeb. V předhradí dosud stojící obytné a hospodářské stavení přiléhající k S baště v hradbě. Na JV straně nádvoří kruhová věž tvořící součást hradby. Vlastní jádro hradu v JZ části areálu. Vstupní křídlo obsahuje v přízemí vrátnici, na kterou navazuje z cihel vybudovaná čtvercová kuchyně s osmibokou jehlancovou klenbou a vysokým hranolovým komínem. Na JV straně nádvoří zbytky hradního palácového stavení s představeným kruhovým schodištěm. Na JZ straně nádvoří vnitřní stěna paláce do výšky 2. patra se zřetelnými náběhy kleneb a trojice konzol i zbytky okenních ostění. Na SZ straně nádvoří části staveb se sklepními prostory. JV část jádra umístěna na skále mezi příkopem a nádvořím. Areál je ze SV – JZ obehnán širokým příkopem, na JZ a J straně i valem. Toto opevnění odděluje areál od přiléhajících mírných svahů, na zbývajících stranách je svah již prudký. Vlastní jádro bez porostu, na předhradí zahrada a tráva, příkop na SV straně zatravněn, příkop a val na J a JZ straně zbaven porostu. Sýpka je rozlehlá podsklepená budova o třech nadzemních podlažích. Jednotlivá patra jsou ve fasádě zvýrazněna horizontálním pásem. Na nárožích vyznačeno ve fasádě jednoduché pravidelné armování. Okna lemují šambrány s ušima. Korunní římsa bohatě profilovaná, střecha sedlová. Vybourané nové vstupy, nízké přístavby. Přírodní park na hradním vrchu, založený jako šeříkový háj u hradní zříceniny. V prostoru parku cenné stromy tisu červeného.