kostel sv. Jana Křtitele

1) kostel 2) tarasní zeď Orientovaný jednolodní kostel s polygonálně uzavřeným chórem k němuž na jihu přiléhá patrová předsíň a na severu sakristie (půdorys vytváří kříž). Nad chórem je věž. Terasa kolem kostela na Z, J a částečně i severní straně vymezená opěrnou zdí; vystavěná z různých druhů lomového kamene. 1) kostel Střechy kostela sedlové kryté taškami esovkami, presbytář ukončen valbami. Na věži štíhlý komolý jehlanec krytý měděným plechem. Západní průčelí lodi v ose dvoukřídlé dřevěné dveře s mříží v kamenném portále, nad nimi okno tvaru trojlistu, průčelí ukončené tříetážovým štítem. Spodní část ukončená pilíři na kterých jsou kamenné vázy, prostřední část prohnutá, ukončen trojúhelným tympanonem. Stejné trojlisté okno i v S a J průčelí v západní části, S a J průčelí dále členěno dvěma převýšenými okny ukončenými půlkruhem. Převýšené okna v sakristii a předsíni, pod okny jednokřídlé dveře v kamenném portále. Nad římsou dvouetážové štíty ukončené trojúhelným tympanonem, při spodní části konkávně prohnuté kamenné vázy. Východní průčelí presbytáře s trojlistým oknem, boční průčelí s převýšeným oknem. Fasády členěné pilastry s profilovanými hlavicemi, předsazený sokl a profilovaná korunní římsa, štíty členěny také pilastry, tympanony lemovány profilovanými šambránami. Omítky hladké. Věž členěna nárožními pilastry a korunní římsou v osách symetricky zvednutou. 2) tarasní zeď Vystavěná z různých druhů lomového kamene a úlomků cihel; neomítnutý líc na několika místech spárovaný; koruna zdi zalícovaná s terénem a tvořená betonovou vrstvou; výška hradby místy přesahuje i 2 m.