kostel sv. Jana Křtitele

Orientované, nad půdorysem čtverce vybudované jednolodí se západní předsíní a užším polygonálním chórem, k němuž na severu přiléhá věž se sakristií v přízemí. Původně omítaný, dnes pouze zbytky omítek. Střechy sedlové a valbové (alukryt, původně tašky), na věži plechem pobitá jehlancová báň. Průčelí lodi jsou hladká, s dvojicí lomených oken se šikmým ostěním, v ose jižního průčelí je zazděný hrotitý portál s bohatě profilovaným ostěním (střídají se výžlabky, oblounky a hruškovce, hladký tympanon provází rostlinný reliéfní vlys). Západní průčelí je hladké, ukončené profilovanou římsou, nesoucí hladký volutový štít, členěný pilastry, ukončený trojúhelným tympanonem, v přízemí přistavěná předsíň je hladká, s s hladkým trojúhelným štítem a fabionovou hlavní římsou. Presbytář s lomenými okny bez kružeb člení opěrné pilíře. Věž je hladká, ve spodní části podepřená opěrnými pilíři, s patrem přístupným po šnekovém schodišti, v posledním patře široká lomená okna.