tvrz

Zhruba čtvercová plocha tvrziště je chráněna na S straně vnitřním příkopem přiléhajím k objektu (na J straně zasypaným v důsledku rozšiřování objektu tvrze) a po celém obvodu pak zachovaným mohutným valem a hlubokým vnějším příkopem zaplněným vodou (zavodňován vodou z rybníka ležícího severně). Je přístupná od východu po obnoveném mostku směřujícím do míst bývalé brány. Vlastní tvrz je dvoukřídlá budova s opěrnými pilíři, armovanými nárožími a hrázděným štítem. Podélný severní trakt o 2 x 6 okenních osách je krytý sedlovou střechou s polovalbami, dříve pobitou šindelem, nyní bobrovkami, průčelí jsou hladká, na Z nároží je vyzděný masivní pilíř. V ose průčelí je umístěn hl.sloup, pravoúhlý, s jednoduchým ostěním, přístupný z kamenné rampy na čtyřech obloucích, probíhajících i při Z křídle. Pod ní vchod do sklepa. Z trakt se střední do dvora předsunutou částí, o nestejných výškách zdí, má 3 x 1 okenní osu, kryje ho sedlová střecha. Jednoduchý vstup proražen při vnitřním nároží, vlevo dvě obdélná okna, pod rampou pravoúhlý vchod s kamenným, jehlanovitě okoseným ostěním. Obě křídla mají hrázděné štíty s kosočtvercovými výplněmi, okřídlí a podlomenice vlnovitě vyřezán.