domy bývalých Elektrických podniků města Plzně

Blok obytných domů na obdélníkovém půdorysu situován při nároží Topolové ulice a Slovanské aleje, do které je obrácen podélným průčelím. Podsklepený blok domů je složen ze tří částí, střední o čtyřech nadzemních podlažích a krajních o třech nadzemních podlažích. Všechny tři části bloku jsou řešeny podobně. Uprostřed průčelí každé části vchod zvýšený vnějším schodištěm a odsunutý od uliční čáry. Na vchod navazuje hala s dvojramenným schodištěm, do které směřuje i obdobný vchod ze zahrady. Schodišťové haly osvětlovány oboustranně prosklenými stěnami v uličním i zahradním průčelí. V každém podlaží z haly přístupné 4 byty. Poslední poschodí využito jako sušárny a pod. Uliční průčelí řešeno u všech tří částí domu podobně, osově symetricky. Střední část průčelí s jednotlivými vchody a prosklenými stěnami schodišťových hal je odsunuta od uliční čáry. V kolmých stěnách jsou pak okna soc. zařízení. Nad vchodem železobetonová deska jako přístřešek, před vchodem schodiště se zábradlím z ocelových trubek. Po obou stranách v průčelí ve všech podlažích symetricky kruhová okna soc. zařízení bytů a 2 třídílná okna pokojů, jen u nároží jedno třídílné okno v každém poschodí. Poslední podlaží všech částí mají nízká třídílná okna sušáren apod. Sokl opatřen keramickým obkladem, u střední části zvýšeným i na parapety oken ve zvýšeném přízemí. Podobný obklad má 4. NP střední části domu.