městský dům

Dům na obdélném půdorysu v okapové orientaci. Zastřešení sedlovou střechou na cihelné nadezdívce. Krov novodobý, krytina z keramických tašek bobrovek. Nad vstupem pultový vikýř s oknem, v ploše střechy směrem do ulice dva malé pultové vikýřky. Uliční průčelí pětiosé, ve druhé ose je vchod dvoukřídlými slohovými svlakovými dveřmi s kováním. Vstup s portálem vzniklým druhotným použitím kamenných prvků (zřejmě konzoly pavlače). Pod prvním oknem zleva nízký obdélníkový průduch ze sklepa. V plném zděném štítu v přízemí jedno dvoukřídlé okno, v úrovni podkroví dvě malá obdélná okénka. Zdivo kamenné a smíšené s cihelnými záklenky, nově omítané. V horní partii zdivo novodobé z tvárnic. Na dům navazuje stodola (budova bez památkové ochrany). Jedná se v podstatě o novostavbu z období kolem roku 2000, která hmotově připomíná původní stavbu.