dělnický dům

Samostatně stojící dům je situován v mírném svahu. Přízemní objekt je vystavěn na obdélném půdorysu a kryt sedlovou střechou. Hlavní, severovýchodní průčelí orientované do ulice je dvouosé, s pravoúhlými okenními otvory lemovanými plochými šambránami s výraznými parapety. Štít je prolomen kruhovým větracím otvorem. Vstupní, jihovýchodní fasáda je trojosá, se dvěma okenními otvory lemovanými plochými šambránami, z nichž západnější má segmentový záklenek. Pravoúhlý vstup je přístupný po několika stupních a krytý přístřeškem s pultovou stříškou. Fasáda je zakončena profilovanou korunní římsou provedenou z režných pálených cihel. Objekt je částečně podsklepený, na jihozápadní straně dosahuje suterén výšky celého podlaží. Jihozápadní fasáda je dvouosá, severně je pravoúhlá nika a jižně okenní otvor se segmentovým záklenkem. Štít je prolomen kruhovým větracím otvorem. Severozápadní fasáda je prolomena malým okénkem. Základové zdivo a zdivo suterénu je kamenné, zdivo nadzemní části je z nepálených cihel. V otvorech v líci zdiva jsou osazeny dřevěné dvojité okenní výplně, dvoukřídlé, šestitabulkové. Střecha je sedlová, krytá pálenou krytinou a s jedním komínem.