zámek

1) zámek s kaplí 2) stáje 3) park 4) kašna 5) ohradní zeď Zámek na místě bývalé tvrze situován severovýchodně od návsi. Za zámkem jsou umístěny stáje. Park navazuje jihovýchodně od zámku, před zámkem umístěna kašna. Ohradní zeď dochována na jižní a východní straně areálu. 1) zámek Volně stojící jednopatrová budova obdélného půdorysu o 7x4 okenních osách s vysokou valbovou střechou krytou taškou bobrovkou. Na osu východního průčelí navazuje polygonální věž, krytá stanovou střechou, v níž v patře umístěna kaple. Severovýchodní nároží je zesíleno opěrákem. Ve střeše čtyři omítané komíny, na jižní a východní straně střechy po jednom sedlovém vikýři. K členění fasády užity jednoduché a podvojné liseny, které vytvářejí rámování, přízemí od patra odděluje široký vlys s obdélnými kartušovými obrazci. Okna vysoká, obdélníková osazena za špaletu, výplně dřevěné otvíravé, osmitabulkové. Okolo oken mělké šambrány s uchy a kapkami, které ve vrcholech doprovází baldachýnový štítek; prostý pravoúhlý vchod s rovnou nadpražní římsou je v ose průčelí obráceného do dvora. Na průčelí bylo zjištěno sgrafito. Interiér má celkem pravidelnou dispozici se střední valeně zaklenutou síní s trojúhelnými výsečemi, v jejímž pozadí vystupuje vřetenové schodiště do patra. Vpravo síně je dispozice dvoutraktová, vlevo trojtrakt s úzkou valeně zaklenutou středovou chodbičkou se styčnými výsečemi. Velmi honosná je raně barokní výprava prostorů přízemí i 1. patra. Celý přízemek je klenut valeně s výsečemi, neckově s výsečemi a klenbou klášterní, kterou obsahuje náročně vybavená čtvercová místnost vpravo od vstupní síně. Sousední místnost, zaklenutá křížovou klenbou, obsahuje valašský krb s bohatou štukovou výzdobou a reliéfním erbem rodu Černínů v štítovém volutovém nástavci. V patře rovněž prostory s klášterními klenbami a se štukovou výzdobou; převládají místnosti plochostropé. 2) stáje Stáje jsou umístěny za zámkem. Jedná se o obdélnou přízemní budovu se sedlovou střechou a čtyřmi sedlovými vikýři. Krytinou je taška bobrovka. Průčelí je pravidelně členěno vpadlými nikami se segmentovým zaklenutím. Interiér je klenutý pruskými klenbami do pasů, osvětlován okenními otvory v každé nice. Okenní otvory bez výplní. Novodobý přístavek dvorního průčelí byl odstraněn. 3) park Park je v současnosti zahrada s kašnou a pouze s jedním vzrostlým původním stromem. 4) kašna Kašna je situována v parku před jižním zámeckým průčelím, byla v roce 1977 přenesena ze zámeckého parku v Oselcích. Kamenná na čtvercovém půdorysu, s nárožními pilastry, v horní polovině šikmo seseknutými a zúženými. Severní bok kašny, obrácený k zámku, má profilovanou patu. Po horním obvodu kašny profilovaná římsa, navazující na hlavice nárožních pilastrů. Uprostřed nádrže osazena pískovcová plastika putti s torzem stromu, na kterém spočívá obrácená mušle, kterou putti přidržuje pravou rukou. 5) ohradní zeď Ohradní zeď vymezuje zahradu na západní, jižní a východní straně. Vyzděna z cihel, hrubě omítaná, sloupky hranolové omítané s hlavicemi, chráněnými stanovými stříškami s taškami, část sloupků kryta cihelnými stanovými stříškami; koruna zdi chráněna pálenými tvarovkami. Výška zdi cca 1,7 m. Před JZ nárožím zámku prolomena v ohradní zdi pilířová brána s kovanými dvoukřídlými vraty (vrata ve spodní části plná, nahoře tvořena železnými pruty s kruhy a závitnicemi). Na jihovýchodní straně zahrady prolomena drobná branka pro pěší, tvořená železnými pruty a závitnicemi. Severní část zahrady vymezuje drátěný plot.