výklenková kaple

Menší zděná výklenková kaple má příčně obdélný půdorys. Kaplička začíná členitým dvouúrovňovým ustupujícím soklem (v zadní části má kaplička pouze spodní úroveň soklu). Na jižní straně na něj navazuje průčelí se zaoblenými hranami, které je prolomeno půlkruhově zaklenutým výklenkem. Výklenek je prázdný, doplněný profilovanou štukovou šambránou. Horní část šambrány ukončuje po každé straně štuková voluta, která dosedá na štukový kvádr. Šambránu protíná štukový vrcholový klenák s ornamentální výzdobou v oválném poli. Po stranách výklenku jsou pilastry s ornamentální štukovou dekorací (květy, listy) zasahující do římsy a kladí. Profilovaná římsa obíhá celou hmotu kaple, na ní navazuje kladí s římským letopočtem MDCCLXVIII (1768). Jižní průčelí ukončuje trojúhelný štít s mohutně profilovanými horními hranami. Štít je kryt prejzy, z vrcholu střechy vyrůstá kovový jetelový kříž s paprsky svatozáře mezi rameny. Téměř celou šířku bočních stěn zabírají lizény. Zadní stěna je hladce omítnuta.