židovský hřbitov

Hřbitov je situován v zatáčce při silnici od města ke hřbitovnímu kostelu sv. Jiljí. Založený v mírném svahu na půdorysu úzkého protáhlého lichoběžníka s delší osou probíhající zhruba ve směru S-J Délka hřbitova je zhruba 100 m, šířka v jižní části cca 10 m, na severní straně cca 20 m. Plocha hřbitova je po celém obvodu vymezena kamennou neomítanou ohradní zdí, která je na většině míst pobořená a dosahuje maximální výšky kolem 1 m. V západní části plní ohradní zeď funkci zdi tarasní. Na jižní straně torzo bývalé vstupní branky, vyzděné z cihel. Plocha hřbitova je v jižní části zatravněná, v severní části porostlá břečťanem. Zachováno okolo 300 náhrobků - renesančních, barokních nebo klasicistních - v řadě případů reprezentativních s bohatou výzdobou.