zámek

1/ zámek čp.1 2/ ohrazení čestného dvora s plastikami 3/ kočárovna 4/ lokajna 5/ socha sv. Jiří 6/ konírna čp. 2 7/ park 8/ výjezdová brána parku s plastikami 9/ ohradní zeď parku s plastikami 10/ zámecká zahrada 11/ ohrazení zahrady s plastikami Zámecký areál je situován na severozápadním okraji Křimic, na území vesnické památkové zóny. Vlastní zámecká budova (1) je svým hlavním východním průčelím orientována do čestného dvora, vymezeného na severní straně objektem lokajny (4) a na jižní straně stavbou kočárovny (3). Na východní straně dvůr uzavírá ohrazení s plastikami (2). V centru čestného dvora stojí monumentální plastika sv. Jiří (5). Jižně od hlavní zámecké budovy leží menší zámecká zahrada (10), vymezená na jižní straně při komunikaci ohradní zdí s plastikami (11). Západně od zámecké budovy se rozkládá rozlehlý zámecký park (7), vymezený po obvodu ohradní zdí (9) s plastickou výzdobou a přístupný na severozápadním okraji branou (8). Na okraji zámeckého parku jihozápadně od zámku stojí konírna (6).