socha sv. Jana Nepomuckého

Náročně komponovaný čtyřboký sokl s volutovými křídly, spodní část s probranými rohy je ukončena okosenou hranou s ústupky a s oblounovou římsou. Horní část soklu je ve spodní části konvexně vyduta, na čelní straně je rytý rám redukovaného kasulového tvaru. Sokl je ukončen vyloženou profilovanou římsou. Volutová křídla soklu jsou dekorovaná reliéfními akantovými ornamenty na čabrace. --- Sv. Jan Nepomucký je podán v konvenční ikonografii, klečící na oblačné základně, oděný v kanovnickém rouchu s biretem na hlavě. Oběma rukama přidržuje před svým tělem krucifix. Hlava je pootočena k pravému rameni a skloněna, světcův pohled je tak upřen na kříž v jeho náručí. Drapérie roucha je spíše přiléhavá s měkkými, subtilně tvarovanými záhyby. U světcovy pravé nohy klečící andílek s levou rukou vysoko zdviženou v oslavném gestu. Na protilehlé straně kompozici doplňují okřídlené andílčí hlavičky.