zámek

1) zámek 2) park 3) ohradní zeď Zámecký areál zabírá jihovýchodní část obce pod hlavní silnící na Plzeň a uzavírá východní část návsi. Zámecká budova je při západní hranici rozlehlého anglického parku s rybníkem a umělou vodotečí. Jižně pod zámkem se rozkládá velký, ze tří stran uzavřený, panský hospodářský dvůr. Zámek byl postaven ve druhé pol. 18. stol. na místě staré gotické tvrze. První zpráva z r. 1329 kdy je doložen Markvart z Úlic, jeho potomky byli zřejmě Úličtí z Úlic uvádění až do poč. 15. stol. Tvrz zmíněna v souvislosti s vypálením vsi německým vojskem v r. 1467 či 1471. V r. 1713 získal Úlice Jindřich Zikmund ze Schirdingu a zřejmě nechal později starou tvrz přestavět na zámeček. Zámek pak v 18. a 19 stol. několikrát změnil majitele, posledními do r. 1900 byli Macenauerové. Pak zámek patřil státnímu statku a v r. 1992 byl navrácen současné majitelce.