zámek

1/ zámek čp. 1 2/ správní budova čp. 37 3/ park 4/ kašna se sochou jelena 5/ kašna s plastickou výzdobou 6/ výklenková kaplička 7/ ohradní zeď s branou I. a II. Zámek je trojkřídlý, postavený na půdorysu písmene U, s nestejně dlouhými křídly vymezujícími čestný dvůr. Budovy patrové, jejich hmotě vévodí mohutná třípatrová věž ukončující jižní křídlo, v němž se nachází i bývalá zámecká kaple. Monumentalitu stavby zdůrazňuje cimbuří a nárožní věžičky. Cimbuřím, dodávající zámku romantický vzhled, jsou ukončeny i štíty východního křídla, k němuž přiléhá na straně do parku dvouramenné schodiště. Druhá věž objektu pochází z kokořovské přestavby v 17. stol. Na nádvorní straně byl přistavěn portikus kryjící hlavní vstup do zámku, nad nímž ve fasádě vystupuje alianční znak. Krátké severní křídlo ukrývá v interiérech nejstarší gryspekovskou stavební fázi objektu. Navazují na něj nepříliš šťastně pojaté novostavby garáží a čtvercová patrová správní budova s nárožními věžičkami (2). Uprostřed čestného dvora stojí kašna s plastikou jelena (4). Objekt obklopuje rozsáhlý anglický park s rybníkem (3). Za východním průčelím zámku se nachází kašna s plastickou výzdobou (5). Při cestě v západní části parku stojí drobná výklenková kaplička (6).