zámek

1/ zámek 2/ stáje 3/ sýpka 4/ park 5/ ohradní zeď 6/ krucifix 7/ socha sv.Anny 8/ socha římského vojáka I. 9/ socha římského vojáka II. 10/ socha sv.Antonína Paduánského 11/ socha sv.Antonína Poustevníka 12/ socha sv. Václava 13/ tvrziště Obci dominuje rozsáhlý zámecký areál, situovaný na jejím JZ okraji. Zámek je podélná patrová budova postavená na půdorysu písmene L. Směrem do zámeckého parku vystupuje z tělesa stavby křídlo se zámeckou kaplí Bolestné P.Marie, která byla zasvěcena r. 1784. Přízemní část je zaklenuta plackou a valenými a křížovými klenbami. Proti budově zámku stojí zděná kamenná patrová sýpka s dochovaným renesančním sgrafitem a kamenným polokruhem zaklenutým portálem shodného typu s výzdobou někdejšího pivovaru v Líšťanech a panskou sýpkou v Pňovanech. V parku za sýpkou, někdy nesprávně považovanou za původní tvrz, je okrouhlá akropole údajného tvrziště, obklopená zavodněným příkopem. Zámecký areál doplňovalo mnoho kamenných skulptur znázorňujících římské vojáky, sv. Antonína poustevníka, sv. Antonína Paduánského, sv. Annu, sv. Václava a další, z nich část je uložena v zámku, v některých případech byly na původní místo osazeny kopie. Krucifix a socha římského vojáka II, stojící proti zámku, jsou nezvěstné.