zámek

1/zámekčp.1 2/ věž gotického hradu 3/kašna 4/ 2 sochy lvů 5/ terasa 6/ terasy na J straně zámku se soškami putti a balustrádou 7/ park 8/ vyhlídka I, II, III 9/ vstupní brána Rozsáhlý areál zámku, původně hradu, vybudován na táhlém hřebeni s přístupem od západu. Areál se skládá z předhradí, obestavěného dvěma křídly na západní a jižní straně, s baštou v jz. nároží a vstupní branou od západu. Severní strana je uzavřena terasou s balustrádou. Od západu k předhradí přiléhá hradní jádro, skládající se ze 4 křídel kolem nepravidelného lichoběžníkového nádvoří, v jehož středu izolovaně stojí na jaspisové skále okrouhlá věž. Ze západní, jižní a východní strany obíhal areál příkop, dnes zasypaný a proměněný na zahradu. Severní strana je skalnatá, příkře spadající.