kostel sv. Mikuláše

Orientované jednolodí s obdélnou lodí, užším presbytářem trojboce uzavřeným. K západnímu průčelí lodi na osu připojena věž o čtvercové základně se zaoblenými nárožími. Po jižním boku presbytáře obdélná sakristie s oratoří v patře. Schodiště k oratoři vloženo do samostatného oblého přístavku, přiloženého k západní zdi sakristie. Sedlové střechy kryté pozinkovaným plechem, pod plechem ještě šindel. Nad presbytářem střecha ukončena strmou valbou. Fasády bez soklu, korunní římsa cihelná se štukovým fabionem, v nárožích pásy. Omítky hrubé. Západní štít lodě vystupuje nad krytinu, po bocích kamenné obelisky, dvě okénka na ležato. V ose jižní stěny obdélný portál s ušima a vrcholovým klenákem s rytým zrcadlem a letopočtem 1774; dřevěné dvoukřídlové dveře se svlaky a kosočtverečně skládanou prkennou výplní. V podélných stěnách 3 poměrně široká na výšku obdélná okna s půleliptickým záklenkem; zešikmené špalety hladce omítnuté; kamenné vyžlabené parapetní římsy. Presbytář osvětlený čtyřmi okny; na S, SV a JV okno na výšku obdélné s půleliptickým záklenkem; kamenná parapetní římsa; rám dřevěný dělený. Věž zastřešena cibulovou bání s lucernou. Jednodušeji profilovaná korunní římsa provedena z kamenných obílených bloků. Fasády po výšce dělí 2 kordonové kamenné římsky na cca stejně vysoké etáže; ve spodní etáži jsou při nárožích lisény spojené pod kordonovou římsou pásem; v dalším dílu uzavřené lisénové rámy a v posledním pak při nárožích pilastry; propojené kamenným soklem. Západní portál dnes v síle ostění zazděný; situovaný v obdélném portiku. Přízemí osvětleno od severu drobným kruhovým oknem; 1.patro osvětlované trojlistými okénky v každé straně (kromě východní), ve 2. patře obdélná okna půlkruhem zaklenutá. V posledním podlaží na každé straně plechový kruhový ciferník. Sakristie s oratoří má mansardovou střechu, krytina plech. Na východě portál s přímým nadpražím; kamenné ostění má ucha; dveře dřevěné svlakové s kosočtverečně skládanou výplní. Do sakristie ústí od jihu na výšku obdélné okno; kamenné ostění má na čele rytou lištu s uchy. V patře 3 cca čtvercová okna. Schodišťový přístavek u sakristie krytý částí kuželového pláště. Na jižní straně 2 na výšku oválná okna.