kostel sv. Prokopa

Podélné, orientované jednolodní se zaoblenými nárožími s polygonálním presbytářem, k němuž na severu přiléhá věž. Mezi severní stěnou presbytáře a východní zdí věže obdélná kaple. Střechy nejsou, pouze na presbytáři zcela nová valbami ukončená sedlová střecha krytá bobrovkami na krovu z roku 1828. Fasády presbytáře i boční průčelí lodi s mělkými válcovými rizality, které člení lisénové rámy, okna s půlkruhovými záklenky mají ploché rámy; rizality jsou zdůrazněny nakoso postavenými pilastry a opatřeny kamennými profilovanými portály, doplněnými v nadpraží zvlněnými římsami. Západní průčelí člení hladké lisény, nesoucí plochou římsu, v minulosti je ukončoval štít se segmentově vykrojenými křídly a trojúhelným tympanonem, neseným plochými pilastry. Hranolová čtyřpatrová věž je členěna nárožními, přes dvě podlaží sahajícími pilastry a kordónovými římsami, okna jsou oválná, v posledním patře obdélná s půlkruhovými záklenky. Omítky ve velké míře destruované povětrnostními vlivy. Kaple s nízkou valbovou střechou krytou pozinkovaným plechem. V severní stěně průchod se segmentovým cihelným záklenkem, na vrcholovém klenáku nápis o založení kaple a letopočet 1886.