kostel sv. Bartoloměje

Orientované jednolodí s obdélnou lodí a užším poměrně krátkým trojboce ukončeným presbytářem. Západní stěně lodi představena osová hranolová věž, po severním boku presbytáře čtvercová sakristie. Střecha na lodi sedlová s oplechovanými vikýři, na západní straně a nad závěrem zvalbená, na sakristii pultová, krytina: eternitové šablony; na věži oplechovaná jehlancová helmice. Průčelí lodi i presbytáře jsou hladká, v podélných stěnách lodi po dvou širokých oknech s půlkruhovým záklenkem v malovaných paspartách. V JV a SV stěně závěru po jednom stejně řešeném okně. V jižním průčelí lodi žulový obdélný portál s dřevěnými dvoukřídlovými dveřmi s kazetami a křížovými závěsy (asi 2. polovina 19. století). Korunní římsa profilovaná. Fasády věže člení horizontálně dvě kordonové římsy a profilovaná římsa korunní, v 1. patře na S a J straně po jednom termálním okně s malovanou paspartou, okna 2. a 3. patra se stlačeným záklenkem v hladké šambráně, okolo oken pravoúhlá vpadlina. Vstupní portál v západní straně věže obdélný, žulový, dveře dvoukřídlové dřevěné, z velké části prosklené s křížovými závěsy (patrně konec 19. století).