kostel Nejsvětější Trojice

Barokní orientovaná jednolodní stavba s obdélnou lodí s okosenými východními nárožími, odsazeným presbytářem na půlkruhovém půdorysu a s hranolovou věží před západním průčelím. Přízemí věže slouží jako předsíň, nad přízemím ještě 5 podlaží. Po jižním boku presbytáře lichoběžná sakristie s výrazně otupenými nárožími. Střechy valbové, kryté původně taškami, dnes alukrytem, na věži jehlancová báň, pobitá plechem. Průčelí ve spodní části hladké člení podokenní římsa, na níž dosedají nárožní pilastry a lisénové rámy, nesoucí průběžný vlys a hlavní římsu, podélná okna mají půlkruhové odsazené záklenky. Západní průčelí s představenou věží bylo ve spodní části bosováno, v úrovni podokenní římsy lodi navazuje římsa, nesoucí nárožní pilastry, nesoucí rovněž vlys s vloženými kruhovými výplněmi a hlavní římsou. Hlavní vstupní portál je pravoúhlý, v nadpraží je vložen do římsy zapojený segmentový tympanon, nesený plochými konzolami. Nad portálem pravoúhlé okno v rámu, ukončeném římsou. Horní dvě patra věže člení horizontální římsy, okna členěna stejně jako okno nad hlavním portálem.