zámek Diana

1) zámek čp. 1 2) správní budova čp. 10 3) park 4) obelisk Lovecký zámek stojí na jižním okraji osady Diana a v jejím nejvyšším místě. Osada situována v hlubokých lesích jižně od obce Svatá Kateřina. Pozoruhodná zámecká architektura je mistrně zakomponována do rozsáhlého přírodně krajinářského parku (3), který plynule přechází do volné lesnaté krajiny. V parku najdeme exotické jehličnany, duby, červené buky, jírovce a mnoho dalších. Před jižním průčelím ústředního sálu zámku je umístěn žulový hladký obelisk (4) ve tvaru komolého hranolu, členěný dvěma římsami, osazený na válcovém hladkém soklu. K východnímu zámeckému pavilonu přiléhá bývalá správní budova čp. 10 (2). Zámek byl vystavěn za Kolovratů a nazvaný jménem bohyně lovu Diany.