zámek

1) zámek čp. 1 2) socha sv. Iva Bretonského 3) socha sv. Josefa 4) socha sv. Floriána 5) park 6) sokl Barokní zámek je spolu s hospodářským dvorem a pivovarem položen proti obci na levém břehu řeky Úhlavy. Uprostřed parku je situována patrová zámecká budova s věží. Před vstupním průčelím parčík s travnatými plochami, besídkou, pergolami a novodobou kašnou. Před západním bočním průčelím zámku, obrácená k přístupové cestě, stojí trojice barokních pískovcových soch (2, 3, 4), zleva: sv. Florián, sv. Josef a sv. Ivo Bretonský. Vpravo od vjezdové brány do areálu před ohradní zdí stojí sokl z r. 1789 s novodobým křížem (7). Při východním průčelí zámku byla umístěna drobná fontána, zničená v roce 2021.