sýpka

Patrový samostatně stojící, zděný omítaný špýchar, na obdélném půdorysu, při vjezdu do dvora naproti novodobému obytnému domu. Střecha sedlová krytá bobrovkami, se štítovou orientací k silnici. Brána stojící mezi špýcharem a obytným domem, zbořena při výstavbě obytného domu po r. 1963. Průčelí k silnici dvouosé, s vysokým omítaným soklem, členěno hladkým lisénovým rámcem v hrubé omítce. V přízemí otvory obdélné podélné hladce orámované. Otvory i rámy ukončeny nízkými segmenty oblouku. Štít zděný trojúhelný převýšený nad úroveň střechy, pokryto bobrovkami. Ve štítu dva hladce orámované obdélné podélné otvory a ve vrcholu z cihel vyskládaný křížek. Průčelí obrácené proti obytnému domu tříosé, s omítaným soklem a členěno hladkým lisénovým rámcem v hrubé omítce. Ve střední ose přízemí obdélný vstup, na dvou kamenných stupních, s kamenným ostěním a s jednokřídlými železnými dveřmi. Nad vstupem v hladkém poli nápis „ POCHVÁLEN BUĎ JEŽÍŠ KRISTUS OBILNICE L. P. 1876“. Na stranách vstupu po jednom obdélném orámovaném otvoru, ukončeném nízkým segmentem. V patře tři stejné otvory. Průčelí ukončeno profilovanou korunní římsou. Štítové průčelí do dvora s novodobou přízemní zděnou přístavbou na obdélném půdorysu. Jinak průčelí nečleněné s hrubou omítkou. Štít převýšený nad úroveň střechy, pokryto bobrovkami. Ve štítu dva malé čtvercové větrací otvory.