zámek

1) zámek 2) kaple sv. Anny 3) park 4) ohradní zeď 5) chlévy I 6) stodola 7) chlévy II 8) sýpka Areál zámku sestávající ze zámku, parku, kaple sv. Anny, chlévů I, stodoly, chlévů II, špýcharu a ohradní zdi parku. Vjezd do dvora bránou od severu u nároží chlévů I. Ze severu a západu zámek ohrazen kamennou neomítanou zdí. Na východní straně na zámecký areál navazuje hospodářský dvůr, tvořený dvěma objekty chlévů a stodolou, jižně od parku samostatně stojící špýchar a bývalá mléčnice (ta není památkově chráněna, leží pouze na pozemku KP). Zámeček je tvořen patrovou dvoukřídlou budovou, k níž přiléhá v pravém úhlu v baroku přistavěné křídlo s kaplí sv.Anny. Fasády barokní s šambránami. Mimořádně hodnotná je fresková výzdoba interiéru kaple od F. J. Luxe z první poloviny 18.století, pokrývající klenutý strop výjevy ze života patronky i stěny s iluzivní architektrurou oltáře. Inventář kaple je rokokový. Prostor kolem zámku vyplňoval park, dnes dochovaný pouze ve zbytcích, ohrazený na severozápadní straně ohradní zdí.