zámek

1) Zámek 2) Ohradní zeď s bránou a brankou 3/ Park Zámek vyrostl pravděpodobně na místě gotické tvrze, obklopené příkopy, jako renesanční novostavba, roku 1617 byl přestaven a rozšířen. Z té doby se dochovaly renesanční vstupní portály, část psaníčkových sgrafit na fasádách a některé klenuté interiéry. V baroku bylo doplněno východní křídlo, boční fasády jsou klasicistní. Poslední velkou úpravou získala stavba novogotickou vstupní věž a úpravu interiérů. Areál sestává ze zámecké budovy, parku a ohradní zdi s bránou a brankou. V přední části, ohražené litinovým plotem z 19. století, vytvořeným na místě původního poplužního dvora, je zámek obklopen parkem. Za zámkem přechází park do volné krajiny s působivými prostory podél toku potoka ve stylu přírodně krajinářského parku.