Štechova vila

1/ vila 2/ oplocení zahrady do Dvořákovy ulice Dvojpodlažní obytný zcela podsklepený dům na nároží Klatovské třídy a Dvořákovy ulice je budován jako dvojtakt na nepravidelném půdorysu přibližně tvaru písmene L. Na hlavní vchod z nárožního závětří se schody do zvýšeného přízemí navazuje vstupní vestibul a chodba s dvojramenným schodištěm částečně vysunutým do dvora. Při dvorním průčelí jsou z chodby v obou křídlech domu přístupné předsíně se soc. zařízením, při uličním průčelí kuchyň a jednotlivé obytné místnosti. První patro je obdobné, nad vstupním závětřím v nároží dřevěná lodžie. Budova řešena jako dvě základní hmoty, jejichž vzájemným posunutím vzniká volné nároží s arkádovým závětřím s vnějším schodištěm k hlavnímu vchodu. Závětří tvořeno dvojicí oblouků do Klatovské třídy a jedním do předzahrádky při Dvořákově ulici. Nad středním sloupem dvojice oblouků kartuše se symbolickým trojúhelníkem a kružítkem. V 1. patře nad závětřím krytá dřevěná bohatě zdobená lodžie. Levá část průčelí do Klatovské třídy řešena symetricky. Osa zvýrazněná rizalitem završeným bohatě zdobeným štítem se sgrafitem Mikoláše Alše Sv. Jiří porážející draka. Průčelí celkem o čtyřech okenních osách. Zvýšený suterén a přízemí rustikovány, 1. patro a suterén od přízemí odděleny kordónovými římsami, výrazná římsa korunní. Průčelí do Dvořákovy ulice je při nároží zvýrazněno trojbokým rizalitem s dvojicí velkých oken a dvěma menšími v jeho bočních stěnách v obou podlažích. Nad rizalitem štít zdobený sgrafitem M. Alše Princezna svatého Jiří. Pravá část průčelí v 1. patře o 3 sdružených oknech, v přízemí 2 okna sdružená a 1 samostatné. Nad kordónovou římsou mezi přízemím a 1. patrem probíhá oběma uličními průčelími barevný sgrafitový pás s rostlinnými motivy. Střechy jsou sedlové, nároží řešeno valbami. Stavba je zděná z cihel, stropy dřevěné, podesty a chodby klenuté do ocelových profilů. Střešní krytina tašková, okna dvojitá čtyřkřídlá slohově zdobená dřevěná stejně jako dveře. Fasáda s řadou detailů, šambránami, parapetními a nadokenními římsami, klenáky apod. Cenná sgrafitová výzdoba a práce uměleckého řemesla. Při Dvořákově ulici před domem předzahrádka s oplocením s cihelnými sloupky a kovovými dílci.