kaple sv. Šebestiána

Kaple je situována v severní části MPZ, v těsném sousedství východního úseku ohradní zdi bývalého zámeckého areálu. Drobná sakrální stavba čtvercového půdorysu s předním průčelím ukončeným odstupňovaným štítem, je kryta polovalbovou střechou (pálená krytina), podloženou profilovanou římsou. Vstup v průčelí zaklenut polokruhem, v bočních stěnách se nacházejí mělké výklenky představující slepá okna. Nad vchodem je umístěno kruhové slepé okénko ve stuhové šambráně. Pod korunní římsou viditelný motiv zubořezu (původně kolem celé stavby, dnes dochován pouze nad vstupem). Štít nad vchodem je obdélný, předělený v polovině římsou, pod níž je umístěna kamenná deska. Štít na vrcholu zdobí kovaný kříž. Interiér je zaklenut kopulí.